Березовський, ЮВ
Nauka innov. 2016, 12(4):51-68
https://doi.org/10.15407/scin12.04.051
Рубрика: Світ інновацій
Мова: Українська
Анотація: 
Застосування лляної та льономісткої продукції в народному господарстві і промисловості та збільшення обсягів її виробництва вимагають зміни якісних і кількісних властивостей лляного волокна. У статті встановлено характер дії деревини та інших неволокнистих домішок стеблового матеріалу на цілісність волокна в процесі деформації стебел рослин під час переробки льону. Показано, що конструктивні зміни органів технологічного обладнання переробки луб’яної сировини вплинуло на результати обробки стеблового матеріалу, особливо на ступінь чистоти отриманого волокнистого продукту.
Ключові слова: виробництво, волокно, льон, обладнання, очищення, переробка, сировина, якість