Оптимізація тепломасообмінних і гідродинамічних процесів у технології термовакуумної обробки молока
Заголовок | Оптимізація тепломасообмінних і гідродинамічних процесів у технології термовакуумної обробки молока |
Тип публікації | Journal Article |
Year of Publication | 2010 |
Автори | Долінський, АА, Шурчкова, ЮО, Іваницький, ГК, Целень, БЯ |
Short Title | Nauka innov. |
DOI | 10.15407/scin6.01.059 |
Об'єм | 6 |
Проблема | 1 |
Рубрика | Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України |
Pagination | 59-68 |
Мова | Російська |
Анотація | Розглянуто особливості технології термомеханічної обробки молока та молочних продуктів з використанням конденсаційно-випарної схеми регенерації тепла. На основі експериментальних і теоретичних досліджень встановлено оптимальні режими роботи промислових апаратів, які використовуються в даній технології, і запропоновано методи підвищення їх енергетичної ефективності..
|
Ключові слова | випаровування, енергетична ефективність, конденсація, краплина, молоко, термовакуумна обробка |
Посилання | 1. Долинский А.А., Иваницкий Г.К. Тепломассообмен и гидродинамика в паро-жидкостных дисперсных средах. Теплофизические основы дискретно-импульсного ввода энергии. — К.: Наук. думка, 2008. — 381 с.
2. Шурчкова Ю.А. Адиабатное вскипание. — К.: Наук. думка, 1999. — 278 с. 3. Горбатова К.К. Химия и физика белков молока. — М.: Колос, 1993. — 192 с. 4. Шурчкова Ю.О., Ромоданова В.О., Недбайло А.Є., Целень Б.Я. Особливості якісних змін білкового складу молока в процесі термовакуумної обробки // Харчова і переробна промисловість. — 2009. — № 1 (353). — С. 25-27. |